Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)131g219kcal18.4g1.4g17.1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g102g61kcal1.5g13.3g0.1g0.9g
Kirsikkatomaatti, 50g61g12kcal0.4g2.3g0.2g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 10g19kcal0.1g0.2g1.9g0.4g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 6.6g58kcal0g0g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g742kcal41g34.8g51.8g2.6g
Valittu annoskoko313g371kcal20.5g17.4g25.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna156g186kcal10.3g8.7g13g0.7g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240