Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)20g78kcal0.1g1.3g8.2g0g
Sokeri 3.1g12kcal0g3.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 42g142kcal4.2g29g0.5g1.5g
Vesi5.7g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys26g89kcal0.2g22.2g0g0g
Sokeri 22g88kcal0g21.7g0g0g
Vesi32g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g77g262kcal12.3g0g23.4g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)7.7g29kcal0g0.5g3.1g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g77g28kcal6.9g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.3g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1459kcal47.4g155.6g70.4g3g
Valittu annoskoko313g730kcal23.7g77.8g35.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna156g365kcal11.9g38.9g17.6g0.8g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922