Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)33g8.9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g2.6g6.7kcal0.3g0.3g0.5g0g
Porkkana 118g39kcal0.7g6.6g0.2g3g
Tomaattimurska (Euro shopper)118g35kcal1.2g4.7g0.5g0.2g
Rypsiöljy 3.2g28kcal0g0g3.2g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 38g120kcal9.2g17.3g0.7g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g476kcal23.6g61g10.4g14.4g
Valittu annoskoko313g238kcal11.8g30.5g5.2g7.2g
Annoskoko puolitettuna156g119kcal5.9g15.3g2.6g3.6g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.8g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970