Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 91g130kcal11.4g0.3g9.3g0g
Sokeri 87g352kcal0g86.7g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 62g330kcal0.2g0.2g37.2g0g
Leivinjauhe 4.1g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka4.1g17kcal0g4.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen62g21kcal2g3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 2.5g9kcal0.5g0.3g0.5g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1731kcal28.6g192.4g94g1.6g
Valittu annoskoko312g866kcal14.3g96.2g47g0.8g
Annoskoko puolitettuna156g433kcal7.2g48.1g23.5g0.4g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472