Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka132g185kcal30.3g0g6.6g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g33g53kcal0.7g1.3g4.9g0g
Vesi132g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.3g11kcal0.3g2.3g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g549kcal62.8g8.2g28.2g0.6g
Valittu annoskoko313g275kcal31.4g4.1g14.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna156g137kcal15.7g2.1g7.1g0.2g
Arvot/100g100g88kcal10g1.3g4.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=165972