Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 20g107kcal0.2g0.1g12g0g
Kananmuna kuorineen punnittu12g15kcal1.3g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 39g135kcal4g27.5g0.5g1.4g
Voi 60% rasvaa 10g54kcal0.1g0g6g0g
Sokeri30g120kcal0g29.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 197g76kcal0.3g16g0.2g2.9g
Vesi, vesijohtovesi 5.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1012kcal11.8g146.2g39.6g8.6g
Valittu annoskoko313g506kcal5.9g73.1g19.8g4.3g
Annoskoko puolitettuna156g253kcal3g36.6g9.9g2.2g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557