Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 8.1g72kcal0g0g8.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g24g6.5kcal0.3g1.2g0g0.4g
Tomaatti, tuore30g6.1kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 40g128kcal9.8g18.3g0.8g3.6g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 3.2g3.5kcal0.3g0.5g0g0.1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g3g12kcal0.1g0.6g1g0g
Korianteri, tuore, annos 20g4g0.8kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g456kcal21.6g43.8g20g9.2g
Valittu annoskoko312g228kcal10.8g21.9g10g4.6g
Annoskoko puolitettuna156g114kcal5.4g11g5g2.3g
Arvot/100g100g73kcal3.5g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171962