Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 248g189kcal4.7g38.4g0.5g2.5g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Polar-juusto 15%12g30kcal3.6g0g1.8g0g
Flora kevyt ruoka 7%49g42kcal0.5g2.2g3.4g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1g2.2kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g529kcal18g82.6g11.4g5g
Valittu annoskoko313g265kcal9g41.3g5.7g2.5g
Annoskoko puolitettuna156g132kcal4.5g20.7g2.9g1.3g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172536