Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g51g242kcal2.7g32.3g11.6g0.5g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g14g66kcal0.1g0.1g7.4g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g72g404kcal5.8g26.7g30.3g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g58g147kcal3.4g1.8g13.8g0g
Sokeri 18g75kcal0g18.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu35g44kcal3.8g0.1g3.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.4g5.8kcal0g1.4g0g0g
Liivate 1.2g4kcal1g0g0g0g
Vesi4.3g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl58g196kcal1.2g1.7g20.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2369kcal36g165g172.8g1g
Valittu annoskoko312g1184kcal18g82.5g86.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna156g592kcal9g41.3g43.2g0.3g
Arvot/100g100g379kcal5.8g26.4g27.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664