Maksalaatikko kaurasuurimoista

Liota maksaa veden ja maidon seoksessa pari tuntia.

Kiehauta kaurasuurimot miedosti suolatussa vedessä.

Lisää maito ja keitä löysäksi puuroksi.

Jauha maksa tehosekoittajalla.

Esilämmitä uuni 240C.

Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja kuivatulla meiramilla.

Paista noin 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurasuurimo, Aitokaura (Puuppola), annos 100g23g83kcal3.3g13.5g1.6g2.2g
Maksa naudan 54g70kcal9.8g3.1g2g0g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 229g145kcal6.9g11g8g0g
Siirappi 4.6g14kcal0g3.4g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Golden Sun juokseva margariini, Lidl1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g645kcal40g62g25.6g4.4g
Valittu annoskoko313g322kcal20g31g12.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna156g161kcal10g15.5g6.4g1.1g
Arvot/100g100g103kcal6.4g9.9g4.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173281