Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 53g75kcal6.6g0.2g5.4g0g
Sokeri 31g124kcal0g30.6g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g8.4g29kcal0.3g6.8g0.1g0.3g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g7.2g24kcal0g5.9g0g0.1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 4.8g18kcal0.9g0.5g1g1.5g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA48g77kcal3.5g7.7g3.4g0g
Pandan tumma suklaa 150 g36g192kcal1.8g18.7g11.5g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl96g345kcal1.9g2.6g36.4g0g
Sokeri 14g58kcal0g14.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.9g12kcal0g2.8g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g12g4.8kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1917kcal30g182.8g115.6g3.8g
Valittu annoskoko313g959kcal15g91.4g57.8g1.9g
Annoskoko puolitettuna156g479kcal7.5g45.7g28.9g1g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905