Ahven-kasvisgratiini

1. Valmista kastike:
Sulata oivariini, lisää täysjyvävehnäjauhot, anna kypsentyä hetki, lisää maito vähitellen, sekoittamalla samalla hyvin vispilällä tasaiseksi.

Lopuksi lisää katikkeeseen juustoraaste.

2. Valmista gratiini:
Levitä ahvenfileet uuninkestävän vuoan pohjalle, ripttele päälle suola.

Lisää porkkana ja parsakaali sopivina suupaloina päälle, ja lopuksi levitä päälle kastike.

Paista 175 asteisessa uunissa kunnes gratiini on valmis.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Helikoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ahvenfilee, pirkka114g97kcal20.5g0g1.5g0g
Kevytmaito (Valio)95g44kcal3g4.6g1.4g0g
Vehnäjauho täysjyvä Liperin mylly14g51kcal1.9g9.8g0.4g1.4g
Oivariini, juokseva, rasvaseos14g103kcal0.1g0.1g11.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g31g8.6kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Parsakaali brokkoli 29g10kcal1.3g0.6g0.1g0.7g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)14g37kcal3.7g0.2g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g700kcal61.4g34.2g34.6g5.8g
Valittu annoskoko312g350kcal30.7g17.1g17.3g2.9g
Annoskoko puolitettuna156g175kcal15.4g8.6g8.7g1.5g
Arvot/100g100g112kcal9.8g5.5g5.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=176956