Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi37g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)11g2.2kcal0g0.7g0g0g
Valkopippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g59g38kcal2.1g0.1g14.7g0g
Voi 183g1330kcal2.2g0.7g149.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton22g4.6kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2754kcal9g4.4g327.6g0.4g
Valittu annoskoko313g1377kcal4.5g2.2g163.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna156g688kcal2.3g1.1g81.9g0.1g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164