Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 18g130kcal0.2g0.1g14.6g0g
Sokeri 36g145kcal0g35.8g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g90g58kcal9.8g3.8g0.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai64g226kcal7.7g45.7g1.4g1.9g
Leivinjauhe 3.6g6.3kcal0.2g1.4g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g90g30kcal0.2g6.4g0.3g1.6g
Siirappi 8.9g27kcal0g6.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.9g10kcal0.1g2.3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1266kcal36.4g204.2g33.4g7g
Valittu annoskoko313g633kcal18.2g102.1g16.7g3.5g
Annoskoko puolitettuna156g317kcal9.1g51.1g8.4g1.8g
Arvot/100g100g203kcal5.8g32.7g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175