Herkullinen mutta lihottava kakku

Kiehauta vesi ja lisää kaakaojauhe, Jätä jäähtymään.

Yhdistä kuivat aineet ja jätä sivuun.

Lisää kuiviin aineisiin vielä 2 tl soodaa (en löytänyt listasta)

vatkaa pehmennetty voi ja sokeri yhteen.

Lisää yksitellen kananmunat (4 kpl)

Lisää vuorotellen kaakao-vesi ja kuivat aineet.

paista kerrokset yksitellen irtopohjavuoassa (täten tulee nätimpi ja helpompi kasata n 18 minuuttia tai kunnes tökkäät tikun keskelle ja se tulee puhtaana pois.

Anna jäähtyä

vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää 1 levy sulatettua pandan valkosuklaata

kokoa kakku laittamalla täytettä 2 väliin.

lämmitä kuohukerma lähes kiehumispisteeseen ja lisää 2 levyä pandan valkosuklaata ja 50g voita.

Anna jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle.

Kermoita kakun reunat haluamallasi tavalla.

Vaivaa vaativa mutta kaiken vaivan arvoinen!

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Bluemoon
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaakaojauhe, sokeroimaton 11g39kcal2g1.2g2.3g3.2g
Vesi52g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 27g147kcal0.2g0.1g16.4g0g
Sokeri 56g228kcal0g56.1g0g0g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g19g27kcal2.4g0.1g1.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g168kcal5g34.4g0.6g1.7g
Flora vispi 20%47g104kcal1.4g2.4g9.4g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g37g206kcal3.1g20.2g12.5g0g
Kuohukerma9g32kcal0.2g0.3g3.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g4.7g34kcal0g0g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1974kcal28.6g230.6g100.4g9.8g
Valittu annoskoko313g987kcal14.3g115.3g50.2g4.9g
Annoskoko puolitettuna156g494kcal7.2g57.7g25.1g2.5g
Arvot/100g100g316kcal4.6g36.9g16.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=186333