Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 122g29kcal2.2g2.7g0.4g2.8g
Purjosipuli 25g5.6kcal0.4g0.6g0g0.5g
Valkosipuli 3.1g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Rypsiöljy 4.1g37kcal0g0g4.1g0g
Flora kevyt margariini 40 400g4.6g17kcal0g0.1g1.8g0g
Kasvisliemi laimennettu 122g11kcal0.4g0.5g0.9g0.1g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g31g73kcal4.6g0.9g6.1g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g353kcal15.6g10.6g26.6g7g
Valittu annoskoko313g177kcal7.8g5.3g13.3g3.5g
Annoskoko puolitettuna156g88kcal3.9g2.7g6.7g1.8g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518