Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi135g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g14g8.2kcal1.8g0.1g0.1g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen11g31kcal3.2g0.2g1.8g3.3g
Forest honey (Marlene), annos 5g5.4g15kcal0g3.8g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g5.4g29kcal0.9g2g2g1.5g
Rypsiöljy rainbow14g121kcal0g0g13.5g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g113g373kcal13.6g74.7g2.7g9.3g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g14g35kcal4g0.3g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1225kcal47g162.2g44.2g28.2g
Valittu annoskoko313g613kcal23.5g81.1g22.1g14.1g
Annoskoko puolitettuna156g306kcal11.8g40.6g11.1g7.1g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421