Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Tomaattisose tomaattipyree 2.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Ketsuppi, Heinz3.7g3.8kcal0g0.9g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso1.5g4.2kcal0.1g0.7g0.1g0g
Kanaliemi rainbow 1 L149g75kcal6g1.5g6g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g37g46kcal1.1g9.5g0.1g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g47g19kcal0.7g3.8g0.1g0g
Timjami 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g2.8g4.2kcal0.4g0g0.3g0g
Aito nakki HK (500g)56g134kcal6.7g1.7g11.2g0g
Persilja 1.1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g628kcal30.4g37.8g40.6g0.6g
Valittu annoskoko313g314kcal15.2g18.9g20.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna156g157kcal7.6g9.5g10.2g0.2g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200460