Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 25g103kcal0g25.3g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl36g122kcal5g22.9g1.1g2g
Vehnänalkio, 0,25 dl7.5g24kcal2.2g2.5g0.6g1g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g134kcal0g0g14.9g0g
Rahka, valio45g29kcal4.5g1.9g0.1g0g
Mustikka metsä- 54g24kcal0.3g3.4g0.3g1.8g
Kananmuna kuoreton 66g94kcal8.2g0.2g6.7g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 60g20kcal1.8g3g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.6g14kcal0g3.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1133kcal44.2g126.6g47.6g9.6g
Valittu annoskoko313g567kcal22.1g63.3g23.8g4.8g
Annoskoko puolitettuna156g283kcal11.1g31.7g11.9g2.4g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.2g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558