Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 81g20kcal1.5g1.8g0.2g1.9g
Parsakaali brokkoli 81g29kcal3.8g1.6g0.2g2g
Porkkana, keskikokoinen 65g42g12kcal0.3g2.5g0.1g1.1g
Paprika punainen 39g11kcal0.4g1.8g0.2g0.7g
Ruokakerma Valio 4% K&P41g24kcal0.4g1.8g1.6g0.2g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g16g24kcal2.6g0.4g1.5g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g12g36kcal4g0.2g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g312kcal26g20.2g11.8g11.8g
Valittu annoskoko313g156kcal13g10.1g5.9g5.9g
Annoskoko puolitettuna156g78kcal6.5g5.1g3g3g
Arvot/100g100g50kcal4.2g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900