Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha97g160kcal18.3g0g9.7g0g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl48g41kcal0.7g2.1g3.4g0g
Bataatti, kuorittu 121g98kcal1.9g20.3g0.1g3.6g
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.7g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g654kcal46g48g29.4g8.4g
Valittu annoskoko313g327kcal23g24g14.7g4.2g
Annoskoko puolitettuna156g164kcal11.5g12g7.4g2.1g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205886