Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 32g99kcal3.3g18.8g0.7g1.7g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g52g150kcal5.2g29.5g1.2g10.3g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g3.2g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 2.9g25kcal0g0g2.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 58g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 86g90kcal19.4g0g1.3g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g63g198kcal12g3.2g15.8g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.9g3kcal0.1g0.7g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)14g12kcal0.2g2.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1155kcal80.4g109.8g43.8g24g
Valittu annoskoko313g578kcal40.2g54.9g21.9g12g
Annoskoko puolitettuna156g289kcal20.1g27.5g11g6g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.6g7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=206135