Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g93g154kcal19g0.6g4.6g1.8g
Keräkaali 250g93g22kcal1.1g3.8g0.2g1.9g
Porkkana 31g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Siirappi, tumma2.2g6.9kcal0g1.6g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.6g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi93g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g391kcal40.8g15.6g10g9g
Valittu annoskoko312g195kcal20.4g7.8g5g4.5g
Annoskoko puolitettuna156g98kcal10.2g3.9g2.5g2.3g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207186