Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi133g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl2g5kcal0.2g0g0.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g26g7.3kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)6.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Selleri, annos 50g0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Palsternakka 8g5.1kcal0g0.9g0g0.4g
Kiinankaali 20g4kcal0.3g0.4g0.1g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g56g34kcal0.8g7.3g0.1g0.5g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g47g103kcal5.1g0.9g8.9g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%13g15kcal0.4g0.4g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g348kcal14.2g23.4g21.8g3.6g
Valittu annoskoko313g174kcal7.1g11.7g10.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna156g87kcal3.6g5.9g5.5g0.9g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.7g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501