Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 164g563kcal16.7g114.9g2g5.7g
Vesi126g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.6g5.7kcal0.7g0.6g0.1g0g
Kauralese 19g68kcal3.4g8.6g1.5g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1274kcal41.6g248.2g7.2g18g
Valittu annoskoko313g637kcal20.8g124.1g3.6g9g
Annoskoko puolitettuna156g319kcal10.4g62.1g1.8g4.5g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.2g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248