Mokkapalat

Huom!

Ohjeen 10 g suolaa jaetaan puoliksi
taikinaan ja kuorrutteeseen.

Eli 5g
taikinaan ja 5g kuorrutukseen!

Samoin kaakaojauheen kanssa;

12g eli 2 rkl taikinaan ja 2rkl kuorru-
tukseen!

Vaniljasokeri jakautuu niin että
2 tl taikinaan ja 4tl kuorrutukseen.

1. Sulata 200g voita jäähtymään
taikinaan lisäämistä varten.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

3. Sekoita kuivat ainekset; vehnäjauho,
leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakao-
jauhe ja 5g suolaa keskenään.

4. Kaada vähän kerrallaan ja vuoron
perään maito, kuivat ainekset ja
200g sulatettu jäähtynyt voi
sekaan, sekoittaen hyvin.

5. Kaada taikina leivinpaperilla päälys-
tetylle pellille ja levitä tasaiseksi.

6. Paista uunissa 200 astetta 20 min.

Kuorrutuksen teko on helppoa!

Sulata 100 g voita ja sekoita muut ainekset; 5g suolaa, 2 rkl kaakaota,
1pkt eli 500g tomusokeria ja 150g/
1,5 dl/10 rkl tummaa kahvia

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Hojala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 26g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Sokeri 41g165kcal0g40.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 52g178kcal5.3g36.2g0.6g1.8g
Leivinjauhe 1g1.7kcal0g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.4g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 3.8g14kcal0.7g0.4g0.8g1.2g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 32g8.5kcal1.1g1g0g0g
Valio voi32g229kcal0.3g0.3g25.5g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Voi (Valio), annos 100g16g115kcal0.2g0.2g12.7g0g
Kahvijuoma, keskiarvo 24g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g80g318kcal0g79.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2170kcal22g326.6g84.6g6g
Valittu annoskoko313g1085kcal11g163.3g42.3g3g
Annoskoko puolitettuna156g543kcal5.5g81.7g21.2g1.5g
Arvot/100g100g347kcal3.5g52.3g13.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=221416