Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali112g24kcal1.3g3.8g0.2g2.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g32g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Sipuli (käsittelemätön)32g8.7kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g88g150kcal17.7g0g8.8g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen4.4g18kcal0.3g0.1g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g418kcal39.8g14.6g22g7.2g
Valittu annoskoko312g209kcal19.9g7.3g11g3.6g
Annoskoko puolitettuna156g105kcal10g3.7g5.5g1.8g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241