Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Valkosipuli 24g25kcal1.9g3.8g0.1g0.5g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g32kcal1g6.6g0.1g0.3g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g24g66kcal4.5g0g5.2g0g
Timjami 0.7g2kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Persilja 14g3.9kcal0.2g0.2g0g1.1g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g188g226kcal4.7g11.3g16.9g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g847kcal26g48.8g57.6g11.6g
Valittu annoskoko313g424kcal13g24.4g28.8g5.8g
Annoskoko puolitettuna156g212kcal6.5g12.2g14.4g2.9g
Arvot/100g100g136kcal4.2g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122