Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 49g21kcal4.8g0.2g0g0g
Sokeri 81g330kcal0g81.1g0g0g
Flora Vanilla 12%102g193kcal4.6g16.2g12.2g0g
Puolukka 81g32kcal0.4g5.5g0.4g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1149kcal19.6g206g25.2g4.2g
Valittu annoskoko313g574kcal9.8g103g12.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna156g287kcal4.9g51.5g6.3g1.1g
Arvot/100g100g184kcal3.1g32.9g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133