Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g144g29kcal5.8g5.6g0.1g0g
Hirvenliha, 100g115g129kcal24.3g0g3.5g0g
Sipuli (kuorittu)43g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Valkosipuli 5.8g6.2kcal0.5g0.9g0g0.1g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g4.3g15kcal0.5g2.9g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g380kcal63.4g23g7.6g2.4g
Valittu annoskoko313g190kcal31.7g11.5g3.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna156g95kcal15.9g5.8g1.9g0.6g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234500