Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 25g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Sokeri 45g183kcal0g44.9g0g0g
Maito, Kevyt23g10kcal0.7g1.1g0.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl23g76kcal0.4g0.7g7.9g0g
Voi 60% rasvaa 21g116kcal0.2g0.1g13g0g
Leivinjauhe 2.2g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 59g201kcal6g40.9g0.7g2g
Raparperi 67g23kcal0.5g3.7g0.1g0.9g
Voi 60% rasvaa 11g61kcal0.1g0.1g6.9g0g
Sokeri 23g91kcal0g22.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g50kcal1.5g10.2g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1701kcal25.2g250.2g63.2g6.8g
Valittu annoskoko313g851kcal12.6g125.1g31.6g3.4g
Annoskoko puolitettuna156g425kcal6.3g62.6g15.8g1.7g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273