Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)29g19kcal4.3g0g0.2g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)40g41kcal6.7g0.7g1.1g0g
Seitiä kuutioina48g44kcal9g0g0.5g0g
Tilli tuore2.4g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu2.4g2.5kcal0.2g0.4g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton10g2kcal0g0.2g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)17g5.2kcal0.2g1g0g0.2g
Vesi127g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Oliiviöljy (de cecco)0.5g4.2kcal0g0g0.5g0g
Purjosipuli22g4.2kcal0.4g0.5g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g253kcal42.2g7.2g4.6g2.4g
Valittu annoskoko313g126kcal21.1g3.6g2.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna156g63kcal10.6g1.8g1.2g0.6g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.2g0.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=23770