Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)8.9g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 71g54kcal1.3g11g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g89g25kcal0.5g5.3g0.2g2.2g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g18g13kcal0g0.7g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)45g38kcal0.4g1.6g3.1g0g
Kasvisliemikuutio 3.9g12kcal0.4g0.5g0.9g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 71g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.6g12kcal0.4g2.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g315kcal6.4g44.4g8.6g6.6g
Valittu annoskoko312g158kcal3.2g22.2g4.3g3.3g
Annoskoko puolitettuna156g79kcal1.6g11.1g2.2g1.7g
Arvot/100g100g51kcal1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238445