Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g130g423kcal31.2g63.7g1.3g15.6g
Sipuli (kuorittu)17g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)17g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 8.7g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Chili paprika punainen13g5.2kcal0.3g1.2g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g6.5g21kcal0.7g3.3g0.7g0.7g
Kardemumma, annos 2g0.9g2.7kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Neilikka, annos 4g1.7g6.3kcal0.1g1.4g0.1g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g6.5g39kcal0.4g3.8g2.3g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g15g11kcal0.7g2g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g8.7g74kcal0g0g8.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 87g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1203kcal69.2g158g26.6g34.6g
Valittu annoskoko313g602kcal34.6g79g13.3g17.3g
Annoskoko puolitettuna156g301kcal17.3g39.5g6.7g8.7g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.3g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238830