Tomaatti-mozzarellapiirakka

Pohja:
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vettä

Täyte:
2 rkl Dijon-sinappia
1 ½ dl parmesan-raastetta
6-8 luumutomaattia
250-300 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria

Basilikaöljy:
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ (tai 1 pieni) valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Koristelu:
basilikaa
rucolaa

Voitele piirasvuoka (halkaisija 24-26 cm). Yhdistä nyppien margariini ja jauhot.

Lisää vesi.

Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella.

Lado viipaleet vuokaan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista 225 asteessa 20-30 min.

Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua.

Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 114 grammaa

Tiksuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sinappi 7.3g10kcal0.3g1g0.4g0.1g
Tomaatti 149g34kcal0.8g5.1g0.4g2.1g
Juusto, mozzarella 69g179kcal12.8g0g14g0g
Piirakkataikina suolaiseen leivontaan (Myllyn paras), annos 380g87g301kcal6.8g34g14.7g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1048kcal41.4g80.2g59g7.8g
Valittu annoskoko312g524kcal20.7g40.1g29.5g3.9g
Annoskoko puolitettuna156g262kcal10.4g20.1g14.8g2g
Arvot/100g100g168kcal6.6g12.8g9.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=241265