Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen21g5.3kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Sipuli 6.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 1.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Tomaatti 83g19kcal0.5g2.9g0.2g1.2g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha108g129kcal17.2g0g4g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g3.6g2.2kcal0.1g0.3g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 86g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.9g10kcal0.3g2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g339kcal37g13.4g9.4g3.6g
Valittu annoskoko313g169kcal18.5g6.7g4.7g1.8g
Annoskoko puolitettuna156g85kcal9.3g3.4g2.4g0.9g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.1g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=244821