Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi140g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 93g41kcal0.5g6g0.6g3.1g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g33g14kcal3.2g0.1g0g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe47g135kcal0.6g26.1g0g18.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g379kcal8.6g64.4g1.2g43.6g
Valittu annoskoko312g190kcal4.3g32.2g0.6g21.8g
Annoskoko puolitettuna156g95kcal2.2g16.1g0.3g10.9g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888