Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 53g18kcal0.3g3g0.1g1.4g
Sipuli (kuorittu)16g4.4kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.6g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Chili paprika punainen3.7g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Oliiviöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.8g2.6kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Chilikastike original, Felix4.9g4.3kcal0.1g0.7g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk66g18kcal0.4g3.5g0.1g0.9g
Linssi, punainen, Go Green33g107kcal7.9g16.1g0.3g3.9g
Vesi82g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 44g58kcal3.7g7.7g0.9g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g510kcal26g66g11.8g18g
Valittu annoskoko312g255kcal13g33g5.9g9g
Annoskoko puolitettuna156g127kcal6.5g16.5g3g4.5g
Arvot/100g100g82kcal4.2g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254822