Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g145g174kcal30.4g0g5.8g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g105g57kcal7.9g0.9g2.2g0.4g
Voi 6.6g48kcal0.1g0g5.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.6g23kcal0.7g4.6g0.1g0.2g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)33g28kcal0.3g1.2g2.3g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.1g4.3kcal0g1.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2g0.4kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 13g3.9kcal0.5g0.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g674kcal79.8g15.8g31.6g1.8g
Valittu annoskoko313g337kcal39.9g7.9g15.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna156g169kcal20g4g7.9g0.5g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450