Kanakorma

( Resepti kirjasta Suuri Intialainen keittokirja.

Baljekar, M., Fernandez, R. ym. Moreeni kirjapaino.)

* 650 gr nahatonta broilerin rintafileetä
*2 valkosipulinkynttä murskattuna
*2,5 cm pala tuoretta inkivääriä karkeasti paloiteltuna
*1 rkl kasviöljyä
*3 vihreää kardemummaa
*1 sipuli hienonnettuna
*2 tl jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
*1,4 tl suolaa
*3 dl maustamatonta jogurttia
*mantelilastuja ja tuoretta korianteria koristeluun

1. Leikkaa broileri kuutioiksi.

2. Laita valkosipuli, inkivääri ja kaksi rkl vettä monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi tahnaksi.

3. Kuumenna öljy pannussa ja paista broileri ruskeaksi.

Nosta palat pois reikäkauhalla.

4. Lisää pannulle kardemummat ja kuullota kaksi minuuttia.

Lisää sipuli ja kuullota vielä viisi minuuttia.

5. Lisää valkosipuli-inkivääritahna, jeera ja suola ja paista koko ajan sekoittaen viisi minuuttia.

6. Lisää vähitellen puolet jogurtista, ruokalusikallinen kerrallaan ja keitä hiljalleen, kunnes jogurtti on kokonaan imeytynyt.

7. Lisää broilerinpalat, peitä pannu kannella ja anna hautua noin viisi minuuttia.

8. Lisää loppu jogurtti, anna kiehua hiljaa viisi minuuttia.

Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja korianterilla.

Tarjoa haluamasi lisäkkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 265 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin nahaton rintafilee192g197kcal44.2g0g2.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.1g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu2.9g2.4kcal0.1g0.5g0g0.1g
Oliiviöljy 4g35kcal0g0g4g0g
Sipuli 18g5.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Partaäijä-jogurtti (turkkilainen)88g111kcal2.9g3.7g8.8g0g
Mantelilastu (A la meira)5.9g35kcal1.4g0.4g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g776kcal98g11.4g37.8g0.8g
Valittu annoskoko313g388kcal49g5.7g18.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna156g194kcal24.5g2.9g9.5g0.2g
Arvot/100g100g124kcal15.7g1.8g6g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=263900