Jauhelihakastike

1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha110g183kcal20.9g0g11g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Rypsiöljy 2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g4.4g4kcal0.1g0.2g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 110g0kcal0g0g0g0g
Voi 8.6g63kcal0.1g0g7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g38kcal1.1g7.7g0.1g0.4g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 47g18kcal1.6g1.3g0.7g0g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix4.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g662kcal48.2g20.8g42.6g1.2g
Valittu annoskoko313g331kcal24.1g10.4g21.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna156g166kcal12.1g5.2g10.7g0.3g
Arvot/100g100g106kcal7.7g3.3g6.8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266072