Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 123g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.7g10kcal1.2g1.1g0.2g0g
Kaurahiutale 20g74kcal2.9g11.2g1.4g2g
Vehnäjauho puolikarkea 64g219kcal6.5g44.7g0.8g2.2g
Ruisjauho kokojyväjauho 81g247kcal7.1g44.9g1.5g11.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl22g199kcal0g0g22.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1497kcal35.4g203.8g52g31g
Valittu annoskoko312g749kcal17.7g101.9g26g15.5g
Annoskoko puolitettuna156g374kcal8.9g51g13g7.8g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266417