Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl13g77kcal2.8g0.7g6.7g1.5g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g27g160kcal5.6g1.8g14.4g0g
Hermesetas, annos 5g5.3g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g107g46kcal10.5g0.4g0.1g0g
Voi 80g580kcal1g0.3g65g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 27g88kcal0.5g0.8g9.3g0g
Kahvi mustana 100ml53g1.7kcal0.2g0.2g0.1g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1906kcal41.2g8.4g191.2g3g
Valittu annoskoko313g953kcal20.6g4.2g95.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna156g477kcal10.3g2.1g47.8g0.8g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376