Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 146g35kcal2.6g3.2g0.4g3.4g
Kuohukerma,valio,2dl73g249kcal1.5g2.2g25.6g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 44g131kcal8.1g1.1g10.5g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]29g97kcal7.9g0g7g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1032kcal40.8g15g87g7.4g
Valittu annoskoko313g516kcal20.4g7.5g43.5g3.7g
Annoskoko puolitettuna156g258kcal10.2g3.8g21.8g1.9g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g13.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502