Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 89g29kcal0.6g5g0.2g2.3g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)27g161kcal5.6g1.8g14.5g1.9g
Kookoshiutale 2g13kcal0.2g0.1g1.3g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.9g0.4g1.1g
Ruokosokeri33g136kcal0g33.3g0g0g
Kananmuna, keitetty 25g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki22g13kcal0.1g3.1g0g0.3g
Rypsiöljy 20g178kcal0g0g20.1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.1kcal0.1g0.4g0g0.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.9g3.3kcal0g0.7g0g0g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g45g114kcal2.6g1.4g10.7g0g
Tomusokeri 1dl=60g13g54kcal0g13.4g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1707kcal31.4g166g99.4g12.2g
Valittu annoskoko313g853kcal15.7g83g49.7g6.1g
Annoskoko puolitettuna156g427kcal7.9g41.5g24.9g3.1g
Arvot/100g100g273kcal5g26.6g15.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137