Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 50g151kcal9g24.2g0.5g5.3g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Naudanliha keskiarvo 25g38kcal4.8g0g2.1g0g
Sianliha keskiarvo 25g55kcal4.6g0g4.1g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g494kcal37.2g49.6g13.4g11g
Valittu annoskoko313g247kcal18.6g24.8g6.7g5.5g
Annoskoko puolitettuna156g124kcal9.3g12.4g3.4g2.8g
Arvot/100g100g79kcal6g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019