Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)

8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)

Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.

Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.

Tarjoa kastike erikseen.

(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2170 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 115g88kcal2.2g17.9g0.2g1.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Porkkana 22g7.1kcal0.1g1.2g0g0.6g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 5.8g51kcal0g0g5.8g0g
Lenkki, kevyt sininen HK72g122kcal7.2g7.2g7.2g0.1g
Omena, ulkomainen, kuorittu 46g21kcal0.1g4.3g0g0.8g
Miniluumutomaatti, annos 250g36g7.2kcal0.2g1.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g600kcal20g65.2g26.6g6g
Valittu annoskoko313g300kcal10g32.6g13.3g3g
Annoskoko puolitettuna156g150kcal5g16.3g6.7g1.5g
Arvot/100g100g96kcal3.2g10.4g4.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275280