Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 215g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 36g108kcal6.4g17.3g0.4g3.8g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.6kcal0.1g0.8g0g0.3g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g34g32kcal5.9g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g295kcal25.2g37.8g2.4g8.8g
Valittu annoskoko313g148kcal12.6g18.9g1.2g4.4g
Annoskoko puolitettuna156g74kcal6.3g9.5g0.6g2.2g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373