Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 115g44kcal1.1g7.9g0.2g2.9g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g69g227kcal11g42.6g1.4g4.1g
Kerma,kevyt 7%,flora57g46kcal0.6g2.6g4g0g
Aurajuusto20g66kcal3.9g0g5.7g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g23g3.4kcal0.2g0.5g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)23g6.2kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.4g31kcal0g0g3.4g0g
Mustapippuri 0.5g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g854kcal34.4g110.4g29.4g15.6g
Valittu annoskoko312g427kcal17.2g55.2g14.7g7.8g
Annoskoko puolitettuna156g214kcal8.6g27.6g7.4g3.9g
Arvot/100g100g137kcal5.5g17.7g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276054