Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 48g7.6kcal1g0.1g0.2g0.7g
Parsakaali brokkoli 143g50kcal6.6g2.8g0.4g3.6g
Kookoskerma, kara48g119kcal2.2g0.6g11.9g0g
Sipuli (kuorittu)24g6.4kcal0.3g1.1g0g0.4g
Kalaliemi (kake) (Maggi)10g24kcal0.6g4g0.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g97kcal0g0g10.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.9g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Chili paprika punainen7.2g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Soijakastike 8.6g5.2kcal0.4g0.8g0g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 3.8g15kcal0.2g3.2g0.1g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu7.2g5.7kcal0.1g1.3g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g671kcal23.4g30g48g10g
Valittu annoskoko312g336kcal11.7g15g24g5g
Annoskoko puolitettuna156g168kcal5.9g7.5g12g2.5g
Arvot/100g100g107kcal3.7g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276553